пʼятниця, 16 лютого 2024 06:27

У Пентагоні зробили заяву про підтримку України

У Пентагоні зробили заяву про підтримку України
Речник Пентагону генерал Патрік Райдер зробив нову заяву про підтримку України. Фото: gettyimages.com

Сполучені Штати Америки й надалі планують рішуче підтримувати Україну зброєю.

Окрім того, проводитимуть навчання та забезпечуватимуть українські війська фаховими порадами щодо застосування західної тактики ведення бойових дій. Про це заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палата представників блокує допомогу Україні. США шукають "план Б" - The Hill

"Ми продовжимо підтримувати їх, і ми продовжимо надавати їм найкращі поради, але, зрештою, Україна сама плануватиме й виконуватиме власні операції", - зазначив Райдер.

За його словами, Україна вже давно демонструє ефективність на полі бою. Речник нагадав, що ЗСУ повернули 50% захоплених РФ територій та продовжують важку боротьбу попри те, що росіяни кидають в бій значну кількість сил і засобів.

США також надалі тісно співпрацюватимуть із міжнародною спільнотою для допомоги Україні.

Палата представників Сполучених Штатів Америки вирішила піти на перерву до 28 лютого. При цьому законопроєкт щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню так і не був проголосований.

Президент США Джо Байден різко висловився щодо цієї двотижневої перерви. За його словами, "нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута".

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні зробили заяву про підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі