неділя, 19 травня 2024 22:45

Замах на Фіцо: слідчі підозрюють, що виконавець діяв не сам

Замах на Фіцо: слідчі підозрюють, що виконавець діяв не сам
Прем'єр-міністр Роберт Фіцо отримав вогнепальне поранення після засідання уряду Гандлова. Фото: eastnews.ua

У виконавця замаху на прем'єра Словаччини Роберта Фіцо могли бути спільники.

До такого висновку дійшли слідчі, пише Aktuality.sk.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фіцо переніс чергову операцію. В уряді Словаччини сказали про стан його здоров'я

"Через дві години після замаху зловмисник видалив весь Facebook та історію спілкування у месенджері, причому ні він, ні його дружина, вочевидь, цього не робили. Ця оперативна інформація робить можливим, що за злочином стоїть група осіб", - заявив міністр внутрішніх справ країни Матуш Шутай-Ешток.

Підозрюваного Юрая Цинтулу затримали одразу на місці злочину. Його дружину слідчі називають недостатньо "технічно грамотною", щоб вона "зачистила" сліди діяльності свого чоловіка у соцмережі.

Раніше віцепрем'єр-міністр та міністр оборони Роберт Каліняк також зазначив, що нападник, ймовірно, спілкувався про вбивство з кимось зі свого оточення. За його словами, більш реалістичною є версія, що він діяв не один.

15 травня у Словаччині в Гандлові стріляли у Роберта Фіцо під час виїзного засідання уряду. Нападник зробив п'ять пострілів. Його затримали. Це 71-річний Юрай Цинтула.

Фіцо переніс кілька операцій і перебуває у дуже важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Замах на Фіцо: слідчі підозрюють, що виконавець діяв не сам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі