понеділок, 18 липня 2016 01:32

Заколотники планували вбити Ердогана на курорті - ЗМІ

Заколотники планували вбити Ердогана на курорті - ЗМІ
24tv.ua

Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана повстанці хотіли вбити в курортному місті Мармарис.

Про це повідомляють ЗМІ.

За інформацією телеканалу Al Jazeera, у розпорядженні якого опинилися листування заколотників, організатори перевороту відправили в готель, в якому знаходився Ердоган, три вертольоти з військовими, збираючись "вбити або заарештувати його".

З вертольотів на тросах спустилися близько 25 солдатів. Однак в готелі бунтівники були змушені вступити в протистояння з президентською охороною.

Сам Ердоган за півгодини до появи повстанців покинув готель, повернувшись у Стамбул після відпустки. Про те, що незабаром після від'їзду Ердогана з Мармариса стали атакувати путчисти, розповів Reuters високопоставлений турецький чиновник. За його словами, Ердоган "розминувся із смертю на хвилини". Бізнес-джет, на якому Ердоган вилетів з Мармариса в Стамбул, під час польоту "турбували" два винищувачі F-16, однак президент зміг без наслідків долетіти до місця призначення, розповів Reuters інше високопоставлене джерело.

У листуванні заколотників, на яке посилається Al Jazeera, підтверджується, що головним організатором і натхненником путчу був колишній головком ВПС Туреччини Акин Озтюрк. Крім того, там йдеться про те, що в разі вдалого перевороту владу в Туреччині поділили б 80 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган підтримав відновлення смертної кари в Туреччині

Нагадаємо, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася з спробою повстання армії. Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну. Водночас президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні. Раніше повідомляли про 265 жертв, з них 104 військові, решта - цивільні особи.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена.

Зараз ви читаєте новину «Заколотники планували вбити Ердогана на курорті - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі