вівторок, 08 листопада 2022 22:38

"Жахливі два роки" – Байден сказав, що означатиме перемога республіканців

"Жахливі два роки" – Байден сказав, що означатиме перемога республіканців
Президент США Джо Байден закликав виборців підтримати демократів на проміжних виборах. Фото: eastnews.ua

Перемога республіканців на виборах у США означатиме "жахливі два роки" для президента Джо Байдена.

Він сказав про це на заході зі збору коштів у Чикаго, передає CNN.

"Якщо ми програємо палату представників та сенат, це будуть жахливі два роки. Хороша новина полягає в тому, що я маю ручку для підписання вето", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Республіканці можуть розпочати імпічмент Байдена

Колишній президент США Дональд Трамп після голосування у Флориді закликав співгромадян прийти на дільниці та заявив про надію на "правильні підсумки" виборів.

Він пообіцяв "вражаючі" новини з його резиденції Мар-а-Лаго.

Президентські вибори у США відбуваються що чотири роки. Наприкінці 2020 року перемогу здобув Джо Байден, який став 46-м президентом. Повноваження Дональда Трампа закінчилися 6 січня 2021-го.

Наступні вибори президента у США заплановані на 5 листопада 2024 року. Байден має намір знову йти у президенти, хоча ще офіційно не оголосив про балотування. Пояснив це тим, що "низка правил вступає в дію" щойно він це зробить.

Трамп залишається непопулярним після його суперечливого чотирирічного терміну, пише Reuters. Видання нагадує про події в Капітолію США, який атакували послідовники Трампа. Також протягом двох років політик продовжував брехати, що його поразка на виборах стала результатом шахрайства. Зараз Трамп стикається з низкою розслідувань.

Президент Російської Федерації Володимир Путін перейшов до тривалої та виснажливої війни проти України. Він має намір почекати до виборів президента США. На думку диктатора, перемогу може здобути Дональд Трамп, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «"Жахливі два роки" – Байден сказав, що означатиме перемога республіканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua