понеділок, 03 червня 2024 14:30

Задіяно близько 60 бойових літаків: у Німеччині розпочались масштабні військові навчання НАТО

Задіяно близько 60 бойових літаків: у Німеччині розпочались масштабні військові навчання НАТО
У Німеччині стартували масштабні військові навчання. Фото: ukrinform.ua

У Німеччині 3 червня розпочались одні з найбільших в Європі навчань НАТО зі спільних повітряних операцій.

Вони спрямовані на посилення співпраці із країнами-партнерами. Тренування також передбачають обмін авіаційним і технічним досвідом. Про це повідомляє DW.

У тактичних навчаннях військово-повітряних сил НАТО на німецькій авіабазі беруть участь близько 60 винищувачів та інших бойових літаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі проходять воєнні навчання за участю РФ: що кажуть прикордонники

Окрім того, приблизно 1100 військовослужбовців із 11 країн Альянсу, а також з Австрії та Швейцарії долучилися до маневрів Tiger meet на аеродромі Шлезвіг-Ягель у північній землі Шлейзвіг-Гольштейн.

Видання зазначає, що ці навчання є одними із найбільших зі спільних повітряних операцій в Європі. Вони пропонують особливо цінний досвід для екіпажів, які беруть участь у тренуваннях.

За словами представників Бундесверу, кожного дня країна, що приймає навчання, розробляє вигаданий сценарій, який стає дедалі складнішим в міру просування навчань.

Перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 на військовій базі в Аризоні. Це є вирішальним кроком на шляху до появи сучасних винищувачів американського виробництва в небі України, заявили в Національній гвардії США.

Водночас там не підтверджують кількість випускників або точну дату випуску "з міркувань їхньої безпеки".

Зараз ви читаєте новину «Задіяно близько 60 бойових літаків: у Німеччині розпочались масштабні військові навчання НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі