середа, 29 травня 2024 08:06

У Білорусі проходять воєнні навчання за участю РФ: що кажуть прикордонники

У Білорусі проходять воєнні навчання за участю РФ: що кажуть прикордонники
В Україні слідкують за навчаннями. Фото: soyuz.by

На території Білорусі проходять навчання авіації та протиповітряної оборони за участю Росії.

Українські розвідники слідкують за їхніми діями, сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Потрібно зрозуміти, наскільки вони можуть нести загрозу Україні.

Прикордонники "якоїсь зміни ситуації не відмічають".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі розпочались військові навчання біля кордону з Україною, Польщею і Литвою

"За останній час на кордоні з Білоруссю і будь-які дії стосовно України з цієї території не фіксувалися, і на щастя у РФ немає там підрозділів сухопутної складової, які б могли на цей час нести загрозу нашій країні", - сказав Демченко.

Міноборони Білорусі раніше повідомило про початок навчання авіації та протиповітряної оборони за участі Росії. Вони триватимуть до 31 травня. Зусилля мають спрямувати на підготовку до прикриття державних і військових об'єктів від атак з повітря.

У навчаннях візьмуть участь авіаційні військові частини, підрозділи зенітних ракетних та радіотехнічних військ Збройних сил Білорусі, екіпажі розвідувальної, винищувальної та армійської авіації повітряно-космічних сил Росії.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни.

На території Білорусі немає угрупування військ, яке б здійснило вторгнення, повідомляв у лютому речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі проходять воєнні навчання за участю РФ: що кажуть прикордонники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі