субота, 02 квітня 2022 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Вірменія відправила на допомогу Росії винищувачі - ЗМІ

Вірменія відправила на допомогу Росії винищувачі - ЗМІ
Вірменія передала Росії 4 винищувачі. Фото: Haber Global

Вірменія відправила до Росії чотири бойові літаки типу Су-30 з пілотами, ймовірно, щоб використати їх у війні проти України. Раніше у посольстві Вірменії в Україні запевняли, що ця інформація не відповідає дійсності. Однак турецький телеканал Haber Global оприлюднив докази.

Згідно з даними телеканалу, літаки відправили в Росію 23 березня 2022 року. Пунктом відправлення був аеропорт Еребуні в Єревані.

"О 12:30 за місцевим часом вилетіли 4 винищувачі Су-30 з вірменськими льотчиками. Літаки, що пролітали через Мартуні, досягли Росії - кінцевого пункту призначення - о 13:14",
- йдеться у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія націлюється на Схід, але це коштуватиме дорого" – аналіз ситуації на фронтах війни

Канал оприлюднив супутникові фотографії: перше фото від 18 березня 2022 року, на авіабазі у Вірменії – на ньому видно 4 бойові літаки типу Су-30; на другому знімку, зробленому 25 березня, в тому ж місці – літаки відсутні. Замість Су-30, там тепер Міг-29. Якщо участь Вірменії в агресії проти України підтвердиться на міжнародному рівні, Вірменії загрожують санкції.

25 березня у Вірменії заявили про наступ Азербайджану в сторону села Фарух та Храморт Аскеранського району. У Баку цю інформацію спростували. Військовий конфлікт за цю територію тягнеться з осені 2020 року. Тоді Вірменія та Азербайджан 44 дні воювали за Нагірний Карабах – вірменський анклав на території Азербайджану. Конфлікт завершився перемогою азербайджанських військ і Баку відновив контроль над частиною Нагірного Карабаху. У боях загинуло щонайменше 6500 людей. Бойові дії закінчилися перемир'ям, укладеним за посередництва Росії. Москва відправила в регіон конфлікту приблизно 2000 військових. Попри закінчення боїв напруженість між Єреваном і Баку залишається високою.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія відправила на допомогу Росії винищувачі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі