пʼятниця, 10 лютого 2023 02:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Винищувачі для України обговорюють за зачиненими дверима - Рютте

Винищувачі для України обговорюють за зачиненими дверима - Рютте
Україна розраховує отримати винищувачі F-16. Фото: Getty Images

Переговорний процес щодо надання Україні винищувачів F-16 триває "за зачиненими дверима".

Впевненості у такій військовій допомозі зараз немає. Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі 9 лютого, повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів позитивні новини стосовно винищувачів

"Я не можу сказати, чи станеться це колись. Але обговорення проходить за зачиненими дверима. І це не те, що можна робити публічно", – сказав Рютте.

Нідерланди одними з перших заявили, що готові надати Україні винищувачі.

"Ми не говоримо "ні". Але раніше ми також не говорили "ні" іншим системам озброєння. Ми навіть дещо схиляємося вперед, коли справа доходить до такого типу поставок", – додав прем'єр.

Нідерланди не мають табу щодо постачання зброї під час прямої конфронтації між НАТО і Росії, підкреслив Рютте.

Президент України Володимир Зеленський 9 лютого взяв участь у засіданні Європарламенту в Брюсселі. Він закликав лідерів країн надати Україні винищувачі й далекобійні ракети перед можливим весняним наступом РФ.

Також Зеленський попросив ліквідувати прогалини в санкційній політиці проти Росії та пришвидшити створення дієвого компенсаційного механізму.

Зараз ви читаєте новину «Винищувачі для України обговорюють за зачиненими дверима - Рютте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі