четвер, 09 лютого 2023 20:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зустрівся із лідерами європейських країн: що обговорили

Зеленський зустрівся із лідерами європейських країн: що обговорили
Президент Володимир Зеленський обговорив оборонну підтримку України з усіма європейськими лідерами. Фото: president.gov.ua

У четвер, 9 лютого, президент України Володимир Зеленський зустрівся з лідерами європейських країн та високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики.

Під час зустрічей сторони розглянули конкретні кроки з реалізації формули миру. Президент закликав ухвалити рішення про початок переговорів щодо приєднання України до ЄС уже цьогоріч. Про це Зеленський повідомив у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винищувачі для Києва: у ЄС сказали, чи обіцяли щось Зеленському

"Розповів про ситуацію на полі бою та передав оборонні потреби України, зокрема щодо бойової авіації, бронетехніки, артилерії та ППО", – повідомив глава держави.

Він наголосив, що у цьому питанні головне – швидкість.

"Вчасне надання необхідної техніки в потрібних обсягах дасть змогу якнайшвидше відновити справедливий мир, а також захистити інтереси та цінності Європи", – підкреслив Зеленський.

Учасники зустрічі обговорили можливість переходу військової промисловості країн Європейського Союзу на посилений режим роботи.

Крім того, президент України закликав ліквідувати прогалини в санкційній політиці проти Росії та пришвидшити створення дієвого компенсаційного механізму.

Президент України Володимир Зеленський 9 лютого взяв участь у засіданні Європарламенту в Брюсселі. Напередодні його запросили взяти участь у саміті лідерів Європейського Союзу, який запланований на 9−10 лютого.

Зеленський у Брюсселі звернеться до лідерів ЄС із чотирма запитами.

Йдеться про спільну підтримку прискорення постачання озброєнь до України перед можливим весняним наступом РФ. Насамперед Україна просить винищувачі й далекобійні ракети.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зустрівся із лідерами європейських країн: що обговорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі