субота, 14 жовтня 2023 00:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна в Україні: Боррель попросив Китай вплинути на Росію

Війна в Україні: Боррель попросив Китай вплинути на Росію
Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель закликав Китай вплинути на РФ. Фото: eastnews.ua

Війна Росії проти України має закінчитися шляхом проведення переговорів.

Такі переговори повинні базуватися на українській формулі миру. Про це сказав головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель під час візиту до Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай продає Росії багато устаткування для війни – ЗМІ

"Найкращий спосіб для нас досягти прогресу в цих переговорах - це українська формула миру, і ми розраховуємо на підтримку Китаю", - підкреслив Боррель.

Він закликав Китай вплинути на РФ для припинення агресії в Україні. Він застеріг китайську владу від прямої або непрямої військової підтримки Москви.

"Досі, і я вдячний за це, ніякої прямої військової підтримки Росії не було, це те, що для нас є дуже важливим", - підкреслив європейський дипломат.

Крім того, Боррель попросив Пекін домогтися повернення РФ в Чорноморську зернову ініціативу, оскільки це "має вплив на весь світ з точки зору продовольчої безпеки".

Раніше голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель сказав, що Росія не зможе досягти успіху у війні проти України та не має такої ваги у світі, як Китай. Він назвав Росію економічним карликом, бензоколонкою, власник якої має атомну бомбу.

Дипломат ЄС зауважив, що російський президент Володимир Путін, вирішивши розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, "майже в усьому помилявся".

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні: Боррель попросив Китай вплинути на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі