вівторок, 22 лютого 2022 14:55

Велика Британія запроваджує санкції проти російських банків та друзів Путіна

Велика Британія запроваджує санкції проти російських банків та друзів Путіна
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив перші санкції проти Росії. Фото: BBC

Велика Британія запроваджує санкції проти п'яти російських банків.

Також - персональні санкції проти друзів президента РФ Володимира Путіна. Йдеться про бізнесменів Геннадія Тимченка та братів Бориса й Ігоря Ротенбергів , повідомив прем'єр-міністр Борис Джонсон під час виступу у парламенті, передає Gazeta.ua.

Будь-які активи, які вони мають у Британії, будуть заморожені, а особам буде заборонено приїжджати в країну.

Зокрема, Лондон заморожує активи Чорноморського банку розвитку та реконструкції, банків "Росія", Промзв'язокбанк, Генбанку та Індустріального Ощадбанку РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: План нападу Путіна на Україну вже розпочався - дані західної розвідки

"Ми заборонимо будь-яку діяльність із ними. Це перший "транш", перша фаза того, що ми підготували. Я впевнений, що подібні санкції вводитимуться США, Європейським союзом, якщо ситуація розвиватиметься. Я сподіваюся, що Путін відступить від краю прірви", - сказав Джонсон.

Введення російських військ на незалежні території України прирівнюється до вторгнення.

"Росія заперечує Україну як країну та визнає її існування як смертельну загрозу для цілісності своєї країни. Це — привід для їхнього вторгнення", — додав британський прем'єр-міністр

21 лютого Великобританія повідомила, що має намір запровадити новий пакет санкцій проти Росії за визнання так званих ЛНР та ДНР.

Обмеження набудуть чинності вже 22 лютого. Борис Джонсон засудив рішення президента РФ Володимира Путіна визнати псевдореспубліки, оскільки цей крок анулює Мінські угоди. Він також наголосив, що Лондон порушить це питання у Раді безпеки ООН та ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія запроваджує санкції проти російських банків та друзів Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі