понеділок, 21 лютого 2022 18:25

Спецтема: Ворог біля українського кордону

План нападу Путіна на Україну вже розпочався - дані західної розвідки

План нападу Путіна на Україну вже розпочався - дані західної розвідки
У Білому Домі заявили, що все свідчить про швидке вторгнення РФ до України. Фото: Reuters

Прессекретар прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона заявив, що план президента Росії Володимира Путіна щодо нового вторгнення в Україну фактично "вже розпочався".

Про це пише Sky News.

"Розвіддані, які ми бачимо, свідчать про те, що Росія має намір розпочати вторгнення і що план президента Путіна фактично вже розпочався. Ми бачимо, що елементи російського сценарію, які ми очікуємо побачити в певних ситуаціях, починають відтворюватися в реальному часі" - сказав речник Джонсона.

Він наголосив, що розвіддані вказують, що РФ все ще має намір почати вторгнення, і "ми готові діяти за потреби".

"Але найважливіше те, що ми все ще думаємо, що є вікно для дипломатії – як ми переконалися під час обговорень у вихідні – і ми хочемо його дослідити", - сказав речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін анонсував рішення щодо "ЛДНР"

У Сполучених Штатах Америки також заявили, що мають інформацію, що вказує на ймовірне виконання росіянами плану Путіна щодо масштабного військового вторгнення в Україну.

Про це заявив радник Білого дому Джейк Салліван в ефірі телеканалу ABC News.

"Ми бачили лише за останні 24 год. подальше просування російських підрозділів до кордону без будь-якого іншого зрозумілого пояснення, крім підготовки до нападу. Ми не можемо передбачити точний час чи дату, але це точно виглядає так, як росіяни просуваються", – сказав Салліван.

За його словами, президент США Джо Байден готовий до переговорів та до спільного з партнерами та союзниками Вашингтона "забезпечення наслідків для Росії" у разі нападу.

З осені минулого року в ЗМІ з'являються повідомлення з посиланням на дані розвідки про концентрацію російських військ на кордоні з Україною. США й інші країни Заходу припустили, що Москва готує військове вторгнення. Кремль ці заяви відкидає. Натомість вимагає від США й НАТО "гарантій безпеки", зокрема не розширювати Альянс на схід. Представники Заходу заявляли, що на поступки в принципових питаннях не підуть.

18 лютого Джо Байден заявив, що "переконаний" в ухваленні Володимиром Путіним рішення вдертися в Україну й що це може статися найближчими днями.

Зараз ви читаєте новину «План нападу Путіна на Україну вже розпочався - дані західної розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі