пʼятниця, 28 червня 2024 11:45

Фінляндія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Фінляндія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні
Міноборони Фінляндії заявило про новий пакет військової допомоги Україні. Фото: ukrinform.ua

Фінляндія офіційно оголосила про передачу Україні нового, вже 24-го, пакета військової допомоги.

Таке рішення ухвалив президент Александер Стубб на пропозицію уряду, Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Фінляндії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія суттєво посилює кордон з РФ

Загалом заміна засобів, що увійшли до нового пакета, обійдеться Фінляндії приблизно в €159 млн. Загальна вартість оборонного обладнання, поставленого Фінляндією Україні, становить €2,2 млрд.

"Фінляндія віддана підтримці України в її боротьбі проти невиправданої агресії Росії. Йдеться не лише про Україну, але й про право всіх вільних народів на гідне існування. Ми, фіни, з власної історії знаємо, наскільки важливим є це питання", – заявив міністр оборони Антті Хяккянен.

З оперативних міркувань та з метою забезпечення безпечного надання допомоги, точний зміст, способи та терміни надання пакета не розголошуються.

Фінляндія передає Україні новинки своєї оборонної промисловості. Деякі з них перебувають ще на стадії розробки, заявив глава відділу військової економіки Оборонних сил Фінляндії генерал-лейтенант Мікко Хейсканен.

Водночас Фінляндія поки не розкриває змісту своєї військової допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі