середа, 12 червня 2024 06:50

Фінляндія суттєво посилює кордон з РФ

Фінляндія суттєво посилює кордон з РФ
Фінляндія посилює безпеку на кордоні з РФ. Фото: pixabay.com

Фінляндія збільшує кількість прикордонних патрулів, електронних детекторів і дронів, а також будує паркани вздовж ділянок кордону з Росією.

Москва створює міграційний тиск на скандинавську країну, повідомляє Reuters.

"Фінляндія посилює безпеку на кордоні. Країна розгортає більше прикордонних патрулів, дронів та електронних детекторів, а також будує паркани на ділянках кордону з РФ", - йдеться у повідомленні.

Фінський парламент перед літніми канікулами хоче схвалити нове жорсткіше міграційне законодавство, яке, на думку критиків, порушить зобов'язання країни щодо прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія передає Україні новинки свого ОПК - генерал

Фінські прикордонники зможуть залучати тисячі резервістів для патрулювання кордону, виявляти телефонні сигнали мігрантів, направляти мігрантів до центрів утримання під вартою та відправляти їх назад до Росії, не приймаючи їхніх прохань про надання притулку.

"Фінляндія не може просто так дозволити відкрити такий новий маршрут для мігрантів до Європи. Але загалом йдеться не про маршрут мігрантів, а про ситуацію, у якій влада іншої країни допомагає або навіть тисне та підштовхує мігрантів до кордону Фінляндії", - заявила міністерка внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен.

Російський військовий літак порушив повітряний простір Фінляндії. Це трапилося у понеділок, 10 червня, повідомляє Міністерство оборони Фінляндії.

В оборонному відомстві зазначили, що невстановлений російський військовий літак на дві хвилини приблизно на 2,5 кілометри заглибився у повітряний простір Фінляндії над Фінською затокою.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія суттєво посилює кордон з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі