вівторок, 11 червня 2024 04:59

Росія вчинила чергову провокацію проти Фінляндії

Росія вчинила чергову провокацію проти Фінляндії
Російський літак порушив повітряний простір Фінляндії. Фото: Бабель

Російський військовий літак порушив повітряний простір Фінляндії.

Це трапилося у понеділок, 10 червня, повідомляє Міністерство оборони Фінляндії.

В оборонному відомстві зазначили, що невстановлений російський військовий літак на дві хвилини приблизно на 2,5 кілометри заглибився у повітряний простір Фінляндії над Фінською затокою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія дозволила Україні бити своєю зброєю по території РФ

В Міноборони країни не виключають, що це вторгнення є продовженням зусиль Кремля, спрямованих на підрив суверенітету і територіальної цілісності Фінляндії.

Кремль також проводить низку інформаційних операцій, спрямованих на позиціювання Фінляндії як ворога Росії та росіян, зазначили у відомстві. Це потрібно щоб створити інформаційні умови для виправдання потенційної майбутньої агресії проти країни.

Міністерство оборони Росії не відреагувало на заяви Фінляндії. 10 червня відомство заявило, що російські ракетоносці Ту-95МС і бомбардувальники Ту-22М3 здійснювали польоти над нейтральними водами Балтійського, Баренцевого і Норвезького морів.

Російська влада вирішила в односторонньому порядку змінити морські кордони з Литвою та Фінляндією у Балтійському морі, розширивши свої внутрішні морські води.

У Фінляндії назвали такі дії провокацією. Хельсінкі підвищує боєздатність армії через імовірне вторгнення РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росія вчинила чергову провокацію проти Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі