понеділок, 30 жовтня 2023 00:33

В США вважають, що війна на Близькому Сході може поширитися далі

В США вважають, що війна на Близькому Сході може поширитися далі
В США прокоментували війну на Близькому Сході. Фото: ВВС

Сполучені Штати вважають, що існує "підвищений ризик" розширення військового конфлікту на Близькому Сході.

Іранські проксі-сили продовжують атакувати дислоковані в регіоні американські війська, заявив радник з національної безпеки Джейк Салліван в ефірі телеканалу CBS.

"Ми робимо все, що в наших силах, щоб стримати і запобігти цьому", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США перекидають на Близький Схід сотні військових

Він також пообіцяв відповідь США на іранські атаки, якщо вони не припиняться.

"Ми, звичайно, вживаємо всіх необхідних заходів для захисту наших сил, посилення нашої пильності і співпраці з іншими країнами регіону, щоб спробувати утримати цей конфлікт, який зараз відбувається в Ізраїлі і Газі, від переростання в регіональний конфлікт. Але ризик є реальним", - сказав Салліван.

У п'ятницю на світанку військові Сполучених Штатів Америки завдали авіаударів по двох об'єктах у східній Сирії, пов'язаних із іранським Корпусом вартових ісламської революції (КВІР). Це стало відповіддю на серію ракетних і дронових атак з боку ополченців, підтримуваних Іраном, на бази США й американський персонал у регіоні

Іран та проксі-утворення накшталт ХАМАСу чи "Хезболли" намагаються продемонструвати свою спромомжність до ескалації конфлікту на Близькому Сході та початку війни проти США й Ізраїлю.

Тегеран і "вісь опору" готуються до того, що війна в Ізраїлі переросте в регіональний конфлікт, який точитиметься на кількох фронтах, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «В США вважають, що війна на Близькому Сході може поширитися далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі