пʼятниця, 27 жовтня 2023 06:50

США перекидають на Близький Схід сотні військових

США перекидають на Близький Схід сотні військових
Військові США направляються не до Ізраїлю. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки перекидають на Близький Схід 900 військових.

Водночас військові США направляються не до Ізраїлю, повідомив прессекретар Міноборони країни бригадний генерал Патрік Райдер, передає сайт Пентагону.

"Близько 900 американських військовослужбовців знаходяться в процесі пререкидання в зону операцій Центрального командування США. До них належать сили, які раніше були переведені в стан готовності, і вони розгортаються з континентальної частини США. Я не говоритиму про конкретні місця дислокації цих сил, але можу підтвердити, що вони не направляються до Ізраїлю", - заявив Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В один із курортів Єгипту влучила ракета: є жертви

Серед підрозділів, які займають позиції в регіоні, - батарея висотної протиповітряної оборони з Форт-Блісса (штат Техас), батареї Patriot з Форт-Сілла (Оклагома), батареї Patriot і Avenger з Форт-Ліберті (Північна Кароліна) і пов'язані з ними штабні елементи ППО.

Райдер повідомив, що в період з 17 по 26 жовтня сили США і коаліції були атаковані ворожими дронами і ракетами щонайменше 12 разів в Іраку і чотири рази в Сирії.

Генерал не назвав конкретні угруповання, які взяли на себе відповідальність за ці атаки. Але сказав, що ці групи пов'язані з Іраном.

Речник Пентагону також підтвердив, що США відправляють до Ізраїлю дві системи "Залізний купол" для посилення ППО та захисту громадян від ракетних обстрілів.

У п'ятницю на світанку військові Сполучених Штатів Америки завдали авіаударів по двох об'єктах у східній Сирії, пов'язаних із іранським Корпусом вартових ісламської революції (КВІР). Це стало відповіддю на серію ракетних і дронових атак з боку ополченців, підтримуваних Іраном, на бази США й американський персонал у регіоні

Зараз ви читаєте новину «США перекидають на Близький Схід сотні військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі