пʼятниця, 27 жовтня 2023 06:19

Байден наказав атакувати військові об'єкти Ірану в Сирії

Байден наказав атакувати військові об'єкти Ірану в Сирії
США завдали ударів по об'єктах Ірану в Сирії. Фото: eastnews.ua

У п'ятницю на світанку військові Сполучених Штатів Америки завдали авіаударів по двох об'єктах у східній Сирії, пов'язаних із іранським Корпусом вартових ісламської революції (КВІР).

Це стало відповіддю на серію ракетних і дронових атак з боку ополченців, підтримуваних Іраном, на бази США й американський персонал у регіоні, повідомляє Пентагон.

"Міністр оборони США, Ллойд Остін, повідомив, що президент Джо Байден наказав завдати високоточних ударів по двох об'єктах на сході Сирії, які використовували КВІР і пов'язані з ним групи. Ці високоточні удари в цілях самооборони є відповіддю на серію триваючих і здебільшого невдалих атак, які почалися 17 жовтня", - йдеться в повідомленні Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США застерегли Іран від нападу на свої війська в регіоні

США не прагнуть конфлікту і не мають наміру чи бажання брати участь у подальших військових діях, але ці підтримувані Іраном атаки проти американських сил є неприйнятними та мають бути припинені.

"Іран хоче приховати і заперечує свою роль у цих нападах на наші сили. Ми цього не дозволимо. Якщо атаки ставлеників Ірану на війська США продовжаться, ми без вагань вживемо подальших необхідних заходів для захисту нашого народу", - додали в Міноборони США.

Міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдоллахіян узявся погрожувати США під час засідання Генеральної асамблеї ООН.

Він заявив, що США керують "геноцидом".

США для підтримки Ізраїлю спрямували до Східного Середземномор'я два авіаносці. Один направили в східне Середземномор'я, другий - до берегів Ірану. Також зазнали обстрілу військові бази Америки у Сирії та Іраку. Це може втягнути американців у конфлікт на Близькому сході.

Зараз ви читаєте новину «Байден наказав атакувати військові об'єкти Ірану в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі