вівторок, 06 вересня 2022 13:22

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОП назвали умову, за якої росіяни підуть на антивоєнний бунт

В ОП назвали умову, за якої росіяни підуть на антивоєнний бунт
Антивоєнний "вибух" серед жителів країни-агресорки можливий, заявив радник глави ОП Михайло Подоляк. Фото: t.me/s/luhanskaVTSA

Громадянам Російської Федерації важко проявляти протестні настрої. Адже росіяни фактично живуть у "таборах".

Але антивоєнний "вибух" серед жителів країни-агресорки можливий. Про це заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в ефірі каналу FreeДом.

За його словами, у РФ створювали свідомо не демократичне суспільство, а "табори", в яких заборонено бути в опозиції до влади.

Подоляк зазначив, що диктаторський режим Володимира Путіна послідовно знищував прояви політичної конкуренції і паралельно зомбував населення пропагандою. Саме тому "дуже мало росіян ще можуть думати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На**р мені твої бабки ср*лись – вези додому" – перехопили істерику учасника ОРДО

"Можливо, за рахунок великих ексцесів в Україні, тобто тактичних поразок, таких вагомих. Коли буде знищено досить велику кількість живої сили, коли все це масово почнуть хоронити по всій Росії, тоді, можливо, там буде бунт протестного типу. Тоді низова ланка протестуватиме. Адже діти, які мали б трудитися на землі, помирають. Можливо, ці бунти почнуться в Росії, але в будь-якому випадку це досить важкий процес, довга дорога", – сказав він.

Україні дорого обходиться доведення світу, що РФ в такому вигляді не має існувати.

"Вона повинна існувати в інших видах, як держава неімперіалістичного типу, не шовіністична, не з нацистською внутрішньою ідеологією. У них абсолютно чітка авторитарна вертикаль. У них абсолютно точно не дотримуються прав людини ні всередині, ні на зовнішніх ринках. Це країна, яка чітко готова порушувати всі міжнародні договори та йти на будь-які порушення, як ми бачимо по "Північному потоку-1". Тобто, РФ – це не країна, яка може витримувати існування в нормальній людській спільноті", – заявив Подоляк.

Російські окупанти та їхні пособники починають відмовлятися від участі у війні. Так, 127-й полк зі складу 1-го армійського корпусу росіян на південному напрямку вчинив бунт та відмовився воювати.

Військові з цього полку відмовилися від участі в бойових діях через повну відсутність забезпечення, повідомляє у зведенні Оперативне командування "Південь".

За даними командування, військовослужбовці полку колективно відмовилися воювати далі, оскільки на передових позиціях їх залишили взагалі без нічого, включаючи навіть запаси води.

Зараз ви читаєте новину «В ОП назвали умову, за якої росіяни підуть на антивоєнний бунт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі