субота, 03 лютого 2024 09:34

Українські хакери перехопили скарги керівників російської оборонки

Українські хакери перехопили скарги керівників російської оборонки
Кіберфахівці перехопили скарги керівників підприємств російського ВПК. Фото: sprotyv.mod.gov.ua

Активісти Кіберспротиву отримали доступ до російських документів в яких представники військово-промислового комплексу країни-агресорки скаржаться на збитки.

Нарікають, зокрема, на недосконалість російської бюрократичної моделі та інфляцію, що не дозволяє заводам ВПК виконати держзамовлення. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагадує тотальну мобілізацію в СРСР: аналітики прокоментували нові заяви Путіна

Зокрема, вдалося перехопити лист генерального директора Муромського приладобудівного заводу Дмитра Фадєєва. На правах директора "Ліги оборонних підприємств" Володимирської області він скаржиться, що заводи мають здавати продукцію за фіксованими у 2019 році цінами. А купувати деталі за ринковими цінами й за передоплатою.

"При тому грошей від держави не вистачає навіть покрити відсотки кредиту, який необхідно взяти аби розрахуватись з постачальниками. До того ж гроші з підприємства можна вивести лише по завершенню контракту, але контракти укладають на 3-5 років й ці гроші фактично весь цей час заморожені. Відтак, наприклад, лише на виробництві системи навігації "виріб 1Т146" завод отримав 70 млн рублів збитків. Таким чином підприємство не може виконувати замовлення, яке постійно зростає", - йдеться у повідомленні.

У листі російський директор також скаржиться, що на заводах бракує робітників через масову мобілізацію та відсутність житла. Не допомагає навіть будівництво в регіоні бараків.

Росія готова воювати ще декілька років. Президент РФ Володимир Путін сподівається, що економічна мобілізація переломить хід війни в Україні.

Однак, оцінку реального масштабу переходу РФ до воєнної економіки ускладнює те, що інформація про ворожу оборонну промисловість засекречена, а Кремль перебільшує дані для пропаганди.

Зараз ви читаєте новину «Українські хакери перехопили скарги керівників російської оборонки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі