середа, 18 січня 2023 09:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна отримає 300 тис. американських снарядів з Ізраїлю

Україна отримає 300 тис. американських снарядів з Ізраїлю
Очікується, що зброю доставлять в Україну через Польщу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сполучені Штати Америки досягли згоди щодо постачання Україні 155-мм артилерійських боєприпасів з американських складів, які розташовані на території Ізраїлю.

Ізраїльські снаряди доставлять в Україну через Польщу, повідомляє видання The New York Times із посиланням на власні джерела у Пентагоні.

"Угода передбачає постачання в Україну 300 тис. артилерійських снарядів, приблизно половину з яких уже переправлено до Європи", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль зупиняє виплати українським біженцям

Снаряди, призначені для Збройних сил України, зберігалися на двох американських складах, створених на території Ізраїлю після Арабо-ізраїльської війни 1973 року для використання американськими військовими у конфліктах на Близькому Сході.

У Японії розуміють небезпеку у разі перемоги Росії у війні. Тому готують комплексний план для підтримки України.

Тим часом Швейцарія не дозволяє Іспанії передати Україні певне озброєння швейцарського виробництва. Для подальшого реекспорту деякі військові поставки потребують схвалення країни-виробника

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає 300 тис. американських снарядів з Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі