середа, 18 січня 2023 07:41

Японія допоможе Україні перемогти у війні: готують план

Японія допоможе Україні перемогти у війні: готують план
Японія готує комплексний план для підтримки України. Фото: Unsplash

У Японії розуміють небезпеку у разі перемоги Росії у війні. Тому готують комплексний план для підтримки України.

Представлять його у відповідний час, заявив координатор Білого дому в Індо-Тихоокеанському регіоні Курт Кемпбелл у Центрі стратегічних та міжнародних досліджень, повідомляє Japan Today.

"У прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди є план дій, і він уже активно займається проблемами України", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія заявила про найбільше нарощування військової сили з часів Другої світової

Раніше Кісіда вже наголошував про важливість протистояти російській агресії в Україні. Якщо Володимир Путін досягне успіху, такі події можуть відбутись в інших частинах світу, зокрема в Азії.

"Я повністю очікую, що у відповідний час Японія представить конкретний план щодо підтримки України різними способами. Вони беруть активну участь у багатьох дискусіях контактної групи і є ключовим її учасником", - сказав Кемпбелл.

Україна отримає від уряду Японії $95 млн. Кошти підуть на відновлення критичної інфраструктури, пошкодженої від ракетних атак Росії.

Зосередяться на пʼяти основних сферах: посилення здатності уряду реагувати на кризу та контролювати її; підтримка державних служб для продовження своєї діяльності; відновлення критично важливої інфраструктури, щоб українці поверталися додому; допомога приватним підприємствам для нормального функціонування, що своєю чергою підтримає громади; зміцнення громадянського суспільства та соціальних звʼязків.

Зараз ви читаєте новину «Японія допоможе Україні перемогти у війні: готують план». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі