вівторок, 28 червня 2022 06:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар по Кременчуку: Радбез ООН збирає термінове засідання 

Удар по Кременчуку: Радбез ООН збирає термінове засідання 
Влучання російської ракети в торговий центр на Полтавщині обговорять на Раді Безпеки ООН за участь представника України. Фото: ukrinform.ua

У вівторок, 28 червня, Рада Безпеки ООН збирає засідання для обговорення ракетного удару по Кременчуку на Полтавщині й обстрілів окупантами мирного українського населення.

Про це повідомило норвезьке представництво ООН в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відморожені терористи" – Зеленський про росіян, які обстріляли ТРЦ

"Повідомлення про напад Росії на торговий центр у Кременчуці є жахливим. Норвегія засуджує невибіркові та навмисні напади Росії на цивільне населення та цивільну інфраструктуру", – ідеться в дописі.

Засідання Радбезу розпочнеться о 15:00 за східноамериканським часом, 22:00 за Києвом. Очікується, що в ньому візьме участь представник України.

27 червня російські окупанти завдали двох ракетних ударів по ТРЦ "Амстор" у Кременчуку. У торговому центрі перебували понад 1 тис. цивільних.

Внаслідок атаки загинули щонайменше 16 людей, понад 50 мирних мешканців поранені.

Світові лідери та організації назвали дії РФ черговим воєнним злочином. Зокрема, державний секретар США Ентоні Блінкен. Він назвав дії армії РФ звірством.

Зараз ви читаєте новину «Удар по Кременчуку: Радбез ООН збирає термінове засідання ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі