середа, 12 січня 2022 22:02

У США оприлюднили законопроєкт щодо санкцій проти РФ

У США оприлюднили законопроєкт щодо санкцій проти РФ
Законопроєкт передбачає запровадження низки санкцій проти Росії. Фото: pixabay.com

12 січня у Конгресі США опублікували законопроєкт щодо санкції проти РФ у разі нового вторгнення в Україну.

Авторами документу виступили 26 сенаторів, зокрема сенатор від демократів, голова комітету з закордонних справ Роберт Менендес, повідомляє пресслужба сенатора США Джин Шейхін.

"Законопроєкт розбили на три розділи: допомога Україні, протидія агресії РФ в Україні та країнах-союзниках у Східній Європі, а також санкції", - йдеться у повідомленні.

Сенатори пропонують розробити стратегію з підтримки оборонних можливостей Україні та виокремити додаткові $500 млн на екстрену допомогу у разі вторгнення. Ще $3 млн планують витратити на навчання українських військових.

Законопроєкт також передбачає допомогу Україні для протидії російській дезінформації, покращення медіаграмотності населення, боротьбу з російськими фейками у соцмережах та посилення кібербезпеки. Американська розвідка повинна підготувати доповідь про роль російських спецслужб у підриві незалежності та територіальної цілісності України і визначити точні підрозділи, які цим займаються. Також мають доповісти про статки президента Росії Володимира Путіна і його оточення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готують санкції проти Путіна - The Washington Post

"Якщо президент США Джо Байден ствердно визначить, що Росія вчинила повторне вторгнення або ескалацію військових дій, акт про захист суверенітету України запускає каскад обов'язкових санкцій проти політичного і військового керівництва РФ, фінансових інститутів, добувної промисловості і газопроводу "Північний потік-2", - йдеться у документі.

Пропонується запровадити персональні санкції проти Путіна, прем'єра РФ, міністра оборони, міністра закордонних справ, головнокомандувача та багатьох інших командувачів російських військ. Передбачається й низка обмежень проти щонайменше трьох російських банків.

У Вашингтоні чекають на пояснення від Росії щодо нових військових навчань біля кордонів України.

Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд стверджує, що РФ приготувала плани саботажу та внутрішньої дестабілізації для України.

Зараз ви читаєте новину «У США оприлюднили законопроєкт щодо санкцій проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі