понеділок, 03 червня 2024 00:17

Спецтема: Війна Росії проти України

У Німеччині дозволили Україні збивати літаки в повітряному просторі РФ із систем Patriot

У Німеччині дозволили Україні збивати літаки в повітряному просторі РФ із систем Patriot
генерал-майор Бундесверу Крістіан Фрейдіг. Фото: tagesschau.de

Україна може збивати літаки в російському повітряному просторі із систем Patriot.

Відповідальність за використання систем лежить виключно на українських військових. Про це сказав голова німецько-українського ситуаційного центру генерал-майор Бундесверу Крістіан Фрейдіг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський на тлі зруйнованої росіянами друкарні звернувся до Байдена і Сі - відео

"Цілком можливо, що системи Patriot тепер будуть застосовуватися і в Харківській області, і на території Росії вони відмінно підходять для боротьби з російськими літаками, які можуть скидати жахливі бомби", - заявив військовий.

Він додав, що використовувати Patriot можна в межах міжнародного права

"У нас є велика впевненість, що українці не лише дотримуватимуться цього, а й також робитимуть це з великою тактичною майстерністю і досягнуть успіху", - заявив Фрейдінг.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден надав дозвіл Україні завдавати ударів по території країни-агресорки Російської Федерації зброєю, яку передав Вашингтон.

Цього місяця міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Україна має право використовувати зброю, надану його країною, для завдання ударів по цілях в РФ.

Також про використання зброї союзників для ураження військових об'єктів на території РФ, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Президент Франції Емманюель Макрон виступив за те, щоб надати Україні дозвіл завдавати ударів західною зброєю по військових базах на території РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині дозволили Україні збивати літаки в повітряному просторі РФ із систем Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі