середа, 28 серпня 2024 22:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Туск пояснив, чому не збивають повітряні цілі під час російських атак

Туск пояснив, чому не збивають повітряні цілі під час російських атак
Cоюзники рекомендують певну стриманість, коли йдеться про стрільбу по невпізнаних повітряних об'єктах, сказав прем'єр Польщі Дональд Туск. Фото: Facebook.com/donaldtusk

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск сказав, що повітряні об'єкти з України над Польщею не збивають, бо неможливо перевірити, чи це цивільний об'єкт.

Про це польський прем'єр заявив на пресконференції, повідомили "Суспільне".

Туска запитали, чи плануються зміни до закону, які спростять збивання об'єктів - безпілотників чи ракет, - які з'являються у польському повітряному просторі Польщі під час масованих повітряних атак РФ проти України.

"Наші союзники рекомендують певну стриманість, коли йдеться про стрільбу по невпізнаних повітряних об'єктах", - заявив Туск.

Він сказав про "виважену позицію" польських військових.

"Їм не слід відкривати вогонь щоразу, коли щось рухається у небі. Це дозволить почуватися безпечніше", - заявив польський прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільшою проблемою на війні є страх у головах союзників - Кулеба

Туск сказав, що проблема зі збиттям також полягає в тому, що об'єкт може пролітати над Польщею впродовж часток секунд. З його слів, за цей час неможливо перевірити, чи це не цивільний об'єкт.

У ніч на 26 серпня російські окупанти здійснили наймасованішу повітряну атаку по Україні. Повітряні сили Збройних сил України виявили 127 ворожих ракет і 109 ударних БпЛА. Протиповітряна оборона збила 102 ракети і 99 дронів, повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Польські Збройні сили вранці 26 серпня підняли у повітря літаки. Оперативний командувач Збройних сил Польщі Мацей Кліщ заявив, що повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт. RMF 24 повідомили, що це був, найімовірніше російський дрон типу Shahed.

Зараз ви читаєте новину «Туск пояснив, чому не збивають повітряні цілі під час російських атак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі