субота, 14 вересня 2024 01:22

Литва підтримає європейські санкції проти Ірану

Литва підтримає європейські санкції проти Ірану
Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс підтримав антиукраїнські санкції. Фото: eastnews.ua

Литва підтримає всі європейські санкції проти Ірану за передачу ракет Росії.

Але найкращою відповіддю будуть удари України по складах з цими ракетами. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс на пресконференції в МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський висловився про іранські ракети у Росії

"Очевидно, що Литва підтримає всі європейські санкції проти Ірану за його підтримку воєнних зусиль Росії проти України. Але було б дуже прикро знову побачити, як процес розмови, коли йдеться про санкції, займає дуже багато часу, і, як у багатьох випадках у минулому, не приносить результатів", - зауважив міністр.

Він наголосив, що позиція Литви полягає в тому, що необхідно накладати санкції на те, що легко піддається санкціям, наприклад, російські аеродроми.

"Україна, я впевнений, була б готова накласти на них санкції ракетними ударами великої дальності, якби тільки Україні це дозволили. Тож це була б найкраща відповідь, негайна відповідь, яка не вимагає від 27 країн сісти за стіл і про щось домовитися", - підкреслив Ландсбергіса.

6 вересня видання The Wall Street Journal повідомило, що Іран відправив до РФ балістичні ракети малої дальності.

Російський диктатор Володимир Путін у грудні уклав контракт з Іраном. Тож передбачається, що постачання неминучі - РФ отримає два типи балістичних ракет малої дальності.

Зараз ви читаєте новину «Литва підтримає європейські санкції проти Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі