середа, 11 вересня 2024 20:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський висловився про іранські ракети у Росії

Зеленський висловився про іранські ракети у Росії
Президент Володимир Зеленський поки не може підтвердити, чи застосовувала Росія ці ракети. Фото: ОП

Розвідки країн-партнерів здобули інформацію, що Росія отримала іранські ракети.

Тепер цією інформацією володіє й Україна. Президент Володимир Зеленський сказав про це під час пресконференції у Києві, передає Gazeta.ua.

"Щодо іранських ракет. Ми отримали таку саму інформацію, яку ми бачили в медіа, без якихось деталей щодо кількості. Від партнерів. Я отримав цю інформацію на рівні розвідок від партнерів", - зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW сказали, як Росія буде використовувати іранські ракети

Зеленський поки не може підтвердити, чи застосовували росіяни ці ракети.

"Я це зможу підтвердити, коли будуть докази, як це було з Північною Кореєю. Тут ми поки що знаємо про використання великої кількості іранських дронів. Щодо застосування іранських ракет деталей поки інших немає", - пояснив він.

6 вересня видання The Wall Street Journal повідомило, що Іран відправив до РФ балістичні ракети малої дальності.

Україна закликала керівництво Ірану утриматись від передачі Росії, яка згідно Статуту ООН та норм міжнародного права є державою-агресором, будь-яких видів озброєння та військової техніки. У разі підтвердження факту передачі Іраном балістичних ракет до РФ, це матиме руйнівні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин, заявило МЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський висловився про іранські ракети у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі