середа, 28 серпня 2024 22:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Найбільшою проблемою на війні є страх у головах союзників - Кулеба

Найбільшою проблемою на війні є страх у головах союзників - Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав про страх у головах союзників. Фото: Facebook.com/dmytro.kuleba

Найбільшою проблемою, з якою зіткнулася Україна під час російської збройної агресії, є страх союзників ескалації під час ухвалення рішень.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, повідомили TVN24 і Reuters.

Війна забирає дуже багато ресурсів, грошей, зусиль, техніки, сказав міністр.

"Але найбільші проблеми завжди починаються у головах людей. Від самого початку російського вторгнення найбільшою проблемою, з якою зіткнулася Україна, було те, що страх ескалації конфлікту домінував у прийнятті рішень нашими союзниками. Ви можете цього не знати, але, кожне прохання України про надання зброї нового типу спочатку зустрічало відмову", - заявив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО збільшує військову допомогу Україні - офіційна заява

"Якби страх перед ескалацією не був головним фактором, який впливав на рішення союзників, Україна зараз була б у набагато кращому становищі і отримала б необхідне озброєння набагато раніше", - сказав міністр.

"Затягування війни коштувало нам життів українців і позначилося на нашій економіці", - заявив Кулеба.

"Найбільший виклик - переконати наших союзників підтримати нас, щоб вони не думали про реакцію Москви", - сказав міністр.

"Росіяни скинули сотні тисяч ракет, снарядів на нашу територію. Чому? Тому що вони мають дуже чітку стратегію і чітку мету: знищити Україну", - сказав Кулеба.

"Не бійтеся реакції Росії, ми не боїмося. Ми нічого не боїмося. Допоможіть нам. Дайте нам те, що нам потрібно. Ми переможемо у цій війні і потім будемо читати у підручниках історії, як ми разом приймали рішення", - заявив міністр закордонних справ України.

Міністр закордонних справ України 28-29 серпня відвідує із робочими візитами Польщу і Королівство Бельгія, де візьме участь у зустрічі глав МЗС країн Європейського Союзу.

Ключовими темами обговорення стануть посилення військової підтримки України з боку ЄС, зміцнення спроможностей протиповітряної оборони, просування переговорів про вступ України до ЄС, залучення якнайширшої глобальної підтримки формули миру на шляху до другого Саміту миру.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшою проблемою на війні є страх у головах союзників - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі