пʼятниця, 04 листопада 2022 13:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Трамп натякнув на свою участь у виборах президента США: "Готуйтеся"

Трамп натякнув на свою участь у виборах президента США: "Готуйтеся"
Повноваження 45-го президента США Дональда Трампа закінчилися 6 січня 2021 року. Фото: eastnews.ua

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп роздумує над тим, щоб висунути свою кандидатуру на вибори президента США 2024 року.

Зараз його підтримка приблизно така ж, як у чинного лідера Джозефа Байдена, пише Reuters.

"Думаю, що Трамп балотуватиметься 2024 року… Думаю, що він хоче балотуватися, і оголошення (свого рішення. – Gazeta.ua) до Дня подяки дає йому велику перевагу перед опонентами, і він це розуміє", – повідомив радник екслідера США на умовах анонімності.

День подяки припадає на 24 листопада. Це дає Трампу двотижневе вікно після проміжних виборів 8 листопада, щоб зробити своє оголошення, якщо забажає.

Три радники Трампа розповіли, що політик розглядає можливість ініціювати третю заявку на Білий дім у листопаді. Під час мітингу в Айові Трамп натякнув на заявку на 2024 рік, сказавши про велику ймовірність свого повернення.

"І тепер, щоб зробити нашу країну успішною, безпечною і славною, я, дуже, дуже, дуже ймовірно, зроблю це знову. Готуйтеся – це все, що я вам кажу. Дуже скоро. Готуйтеся", – сказав Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден заявив про "загрозу американській демократії"

За словами його радників, Трамп швидко набирав довірених осіб, щоб обговорити можливі сценарії, оскільки він сподівається отримати вигоду від очікуваної перемоги республіканців 8 листопада.

Оголошення, яке відбудеться найближчими тижнями, може визначити потенційних конкурентів для висування від партії, сказали радники. Але зауважили, що експрезидент все ще може відкласти рішення або передумати.

Одне джерело, знайоме з планами Трампа, повідомило, що він має намір оголосити про свою кампанію з переобрання незабаром після виборів 8 листопада і вивчає потенційних співробітників.

За прогнозами й опитуваннями, республіканці, швидше за все, отримають більшість у Палаті представників США. Також матимуть шанс отримати контроль над Сенатом, що дасть їм змогу блокувати законодавчу програму Байдена на два наступних роки.

Президентські вибори у США відбуваються що чотири роки. Наприкінці 2020 року перемогу здобув Джо Байден, який став 46-м президентом. Повноваження Дональда Трампа закінчилися 6 січня 2021 року.

Наступні вибори президента у США заплановані на 5 листопада 2024 року. Байден має намір знову йти у президенти, хоча ще офіційно не оголосив про балотування. Пояснив це тим, що "низка правил вступає в дію" щойно він це зробить.

Трамп залишається непопулярним після його суперечливого чотирирічного терміну, пише Reuters. Видання нагадує про події в Капітолію США, який атакували послідовники Трампа. Також протягом двох років політик продовжував брехати, що його поразка на виборах стала результатом шахрайства. Зараз Трамп стикається з низкою розслідувань.

Президент Російської Федерації Володимир Путін перейшов до тривалої та виснажливої війни проти України. Він має намір почекати до виборів президента США. На думку диктатора, перемогу може здобути Дональд Трамп, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Трамп натякнув на свою участь у виборах президента США: "Готуйтеся"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі