пʼятниця, 05 квітня 2024 07:44

Стартували найбільші навчання США у Європі

Стартували найбільші навчання США у Європі
Пентагон оголосив початок найбільших навчань армії США в Європі. Фото: pixabay.com

5 квітня сухопутні сили США офіційно розпочали проведення наймасштабніших навчань у Європі Defender-24.

Навчання триватимуть до 31 травня, заявив речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер. На них відпрацьовуватимуть реагування на загрози в умовах війни Росії проти України, повідомляє "Укрінформ".

"Сьогодні ми відзначаємо офіційний початок найбільших навчань армії США в Європі Defender-24, відправивши військові кораблі з обладнанням для проведення цього заходу",- сказав Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдарила по країні дронами та ракетами

У навчаннях візьмуть участь понад 40 тис. військових із понад 20 країн НАТО та партнерів.

"Вони продемонструють міцні оборонні відносини, що є основою для європейського миру. Навчання Defender-24 зосередяться на стратегічному розгортанні, досягненні оперативної сумісності та боєготовності з одночасними зусиллями щодо стримування потенційних супротивників та зміцнення Альянсу", - додав речник Пентагону.

Райдер наголосив, що ці навчання пов'язані з масштабними маневрами НАТО Steadfast Defender та мають кілька складових.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що готує новий формат надання допомоги Україні. Він має бути стабільним, сказав Столтенберг перед початком засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Стартували найбільші навчання США у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі