вівторок, 14 червня 2022 08:12

США на рік продовжили санкції проти Білорусі

США на рік продовжили санкції проти Білорусі
Дія указів президента США надає йому право запроваджувати надзвичайні ситуації терміном на один рік. Фото: pixabay.com

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден продовжив надзвичайну ситуацію у зв'язку з діями та політикою режиму Білорусі.

Це передбачає продовження санкцій проти влади цієї держави, ідеться у повідомленні на офіційному сайті Білого дому.

"Дії та політика деяких членів уряду Білорусі, а також зловмисна діяльність білоруського режиму й постійні зловживання продовжують становити надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці США", - зазначається в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запровадив санкції проти "коханки Путіна" та дітей Пєскова. Хто ще у списку

Дію надзвичайної ситуації після 16 червня продовжили ще на один рік. Це передбачає, зокрема, запровадження обмежень проти влади Білорусі.

Дія указів президента США надає йому право запроваджувати надзвичайні ситуації терміном на один рік, після чого він може продовжувати їх за відповідною процедурою.

Раніше повідомляли, що Сполучені Штати Америки розглядають можливість шестимісячного скасування санкцій проти Білорусі, зокрема, на виробництво калійних добрив в обмін на транзит українського зерна через порт Клайпеда. Згодом у Білому домі спростували цю інформацію.

Зараз ви читаєте новину «США на рік продовжили санкції проти Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі