пʼятниця, 01 березня 2024 07:11

Що означає звернення "депутатів" невизнаного Придністров'я до РФ: у Зеленського пояснили

Що означає звернення "депутатів" невизнаного Придністров'я до РФ: у Зеленського пояснили
"Депутати" невизнаного Придністров'я ухвалили звернення до Росії. Фото: suspilne.media

Звернення так званого "з'їзду депутатів усіх рівнів" невизнаного Придністров'я до РФ щодо нібито тиску на регіон з боку Кишинева не матиме жодних наслідків.

Водночас це свідчить про те, що Росія вкотре вирішила підвищити ставки. Про це у коментарі 24 Каналу розповів радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

"Росія може цим скористатись в межах пропаганди", - сказав він.

На думку Подоляка, таке звернення було зроблене, щоб отримати пропагандистський ефект. Однак, ніхто на це не відреагує. Водночас Росія не має жодної логістичної спроможності зайти в цей анклав.

"Росіяни, зважаючи на їхні "здобутки" в Україні, не хочуть масштабувати війну. Вони хочуть масштабувати її інформаційно. Тому й підвищили ставки: сказали, що є звернення, і що вони "можуть тут розпочати ще бойові дії". Також вони хочуть налякати Європу, що нібито Росія має якісь сили та засоби для ескалації", - зазначив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи є небезпека з Придністров'я - Гуменюк пояснила

Водночас він нагадав, що на початку вторгнення в Україну загарбники мали такі плани. Вони хотіли після захоплення України створити логістичні спроможності, щоб через Придністров'я мати суттєвий вплив на молдовський уряд.

За словами радника керівника ОП, Росія завжди шукатиме можливості десь почати велику чи маленьку "побєдоносну" війну. Нині РФ - абсолютно експансіоністська, мілітаристська держава. Вона може існувати тільки в стані війни, постійної ескалації.

"Крім того, вона завжди матиме певну підтримку. Досі існує корупційна проросійська мережа, створена Росією 10 - 15 років тому. Якесь там "россотрудничество" у Кишиневі, російські культурні представництва, які є пропагандистськими осередками. Формуються проросійські мережі, які в будь-який момент можуть вийти з протестами "на підтримку Росії", - зазначив Подоляк.

За його словами, РФ витрачає шалену кількість грошей на пропагандистські програми, які стосуються різних країн, на підтримку проросійських політичних партій чи суспільних рухів.

Тому Подоляк наголосив, що на "звернення" від невизнаної ПМР немає сенсу звертати особливої уваги. Адже це не матиме ніяких наслідків. Росія точно туди ніяк не зможе зайти. Водночас Молдова не чинить на Придністров'я жодного тиску.

Самопроголошена "Придністровсько-молдавська республіка" 28 лютого звернулася до Російської Федерації з проханням про "захист".

У Тирасполі зібрався так званий "з'їзд депутатів усіх рівнів Придністров'я". Там заявили про нібито "посилення тиску" Молдови.

Зараз ви читаєте новину «Що означає звернення "депутатів" невизнаного Придністров'я до РФ: у Зеленського пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі