субота, 19 листопада 2022 21:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вироблятиме у себе дрони-камікадзе – ЗМІ

Росія вироблятиме у себе дрони-камікадзе – ЗМІ
Росія уклала з Іраном угоду про поставки дронів. Фото: eastnews.ua

Росія уклала з Іраном угоду про виробництво безпілотників на своїй території.

Російські та іранські офіційні особи завершили угоду під час зустрічі на початку листопада. Про це свідчить американська та інша західна розвідка, повідомляє The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі шукають допомоги Ірану для виготовлення снарядів

"Ця угода, якщо вона буде повністю реалізована, означатиме подальше поглиблення російсько-іранського альянсу, який уже надав вирішальну підтримку невдалій військовій кампанії Москви в Україні. Придбавши власну конвеєрну лінію, Росія могла б різко збільшити свої запаси відносно недорогих, але дуже руйнівних систем озброєнь, які останніми тижнями змінили характер українського конфлікту, що триває дев'ять місяців", – йдеться у повідомленні.

Деталі іранських дронів-камікадзе, якими Росія атакує українські міста й села, були виготовлені після повномасштабного вторгнення РФ.

Представники воєнної розвідки України знайшли інформацію, яка може свідчити, що іранські безпілотники в Росію постачали після 24 лютого. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України 8 листопада.

Іран найближчим часом відправить Росії сотні нових дронів-камікадзе, якими Росія б'є по цивільній інфраструктурі України, а також тактичні балістичні ракети ближнього радіуса дії, за даними української розвідки й американського телеканалу CNN.

Раніше міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян уперше визнав, що його країна постачала дрони Росії, але нібито лише до початку повномасштабної війни та в обмеженій кількості.

Зараз ви читаєте новину «Росія вироблятиме у себе дрони-камікадзе – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі