неділя, 20 лютого 2022 12:06

Росія планує найбільшу з 1945 року війну в Європі - Джонсон

Росія планує найбільшу з 1945 року війну в Європі - Джонсон
Глава уряду Британії заявив, що Росія планує найбільшу з 1945 року війну в Європі. Фото: aa.com.tr

Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року.

Про це заявив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон в інтерв'ю BBC під час свого перебування в Мюнхені.

За його словами, президент США Джо Байден розповів західним лідерам про припущення розвідки, що російські війська планують не просто увійти в Україну зі сходу, через Донбас, а й з боку Білорусі та напрямків навколо Києва.

"Я боюся сказати, що план, який ми бачимо, призначений для чогось, що може стати справді найбільшою війною в Європі з 1945 року тільки з погляду масштабу", - сказав глава уряду Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вкотре запропонував Путіну зустрітися

Джонсон зазначив, що є всі ознаки того, що "план у певному сенсі вже розпочався" та додав, що люди повинні враховувати потенційну загибель не лише українців, а й молодих росіян.

Джонсон зазначив, що Британія введе ще більш далекосяжні санкції проти Росії, ніж очікувалося раніше - Британія та США зупинять російські компанії, які "торгують фунтами і доларами" - крок, який, за його словами, "дуже сильно вдарить" по Росії.

Під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки Джонсон заявив, що наслідки нового російського вторгнення в Україну будуть відчуватися у всьому світі.

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс попередила, що вже наступного тижня в Україні може розгорнутися "найгірший сценарій" російського вторгнення.

Росія вдруге поспіль проігнорувала зустріч Тристоронньої контактної групи, яка мала б відбутися 19 лютого. Україна провела двосторонні консультації з координатором ОБСЄ у ТКГ.

Зараз ви читаєте новину «Росія планує найбільшу з 1945 року війну в Європі - Джонсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі