субота, 19 лютого 2022 15:38

Росія проігнорувала зустріч ТКГ на тлі загострення на Донбасі

Росія проігнорувала зустріч ТКГ на тлі загострення на Донбасі
Росія вдруге проігнорувала зустріч. Фото: Українська делегація в ТКГ / Facebook

Росія вдруге поспіль проігнорувала зустріч Тристоронньої контактної групи, яка мала б відбутися 19 лютого.

Україна провела двосторонні консультації з координатором ОБСЄ у ТКГ, повідомляє українська делегація у ТКГ.

"Така позиція Російської Федерації викликає подив, адже політичні радники лідерів країн "Нормандського формату" у спільній заяві 26 січня 2022 року підтримали безумовне дотримання режиму припинення вогню та повну відданість заходам із посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року, незважаючи на розбіжності щодо інших питань імплементації Мінських домовленостей", — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позиція України в ТКГ розчарувала Росію - Гармаш

В Україні таку поведінку РФ розцінюють як "свідомий намір продовжувати нагнітання ситуації, а блокування роботи ТКГ ставить під сумнів щирість заяв керівництва Російської Федерації про відданість виконанню Мінських домовленостей та відсутність агресивних намірів щодо України".

Також українська делегація підтвердила відсутність будь-яких намірів щодо щодо проведення наступальної операції.

"У ході двосторонніх консультацій Україна ще раз підтвердила свою готовність до невідкладного обговорення в рамках Тристоронньої контактної групи безпекової ситуації та шляхів її деескалації", — йдеться у повідомленні.

У Мюнхені світові лідери зібралися на конференцію з безпеки. Президент Володимир Зеленський вже поговорив з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Зараз ви читаєте новину «Росія проігнорувала зустріч ТКГ на тлі загострення на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі