четвер, 09 серпня 2018 12:03

Російський ведмідь повернувся - західний флот готує жорстку відповідь Кремлю

Російський ведмідь повернувся - західний флот готує жорстку відповідь Кремлю
Активність російських кораблів в Атлантиці найбільша з часів холодної війни

Російська військово-морська активність в Північній Атлантиці та Середземному морі зросла. Такої кількості російських військових кораблів тут не бачили з часів холодної війни. Про це в ефірі телеканалу FoxNews заявив Пітер Брукс, експерт із питань національної безпеки США.

Підводна активність Росії в Північній Атлантиці на цьому тижні "найбільша, яку ми спостерігали за останні 25 років", заявив адмірал Джон Річардсон, начальник управління військово-морських операцій ВСМ США FoxNews.

У вівторок, 7 серпня, англійський есмінець типу 45 Diamond покинув місце дислокації в порту міста Дувр, щоб простежити за рухом російських військових кораблів "Североморськ" і "Маршал Устинов" через Ла-Манш.

За 2 місяці до початку Гельсінкського саміту росіяни запустили 4 балістичних ракети з підводного човна біля узбережжя Росії в Білому морі у напрямку Вашингтона. Американські супутники-шпигуни зафіксували тестовий запуск. Це вперше, коли Росія випустила так багато ракет нового класу одноразово, зазначили тоді американці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові кораблі помітили біля кордонів Англії

"Я думаю, Росія сигналізує нам, що російський ведмідь повернувся. Можливо, ми побачимо ще більше зростання загрозливих операцій з боку російського флоту, - сказав Пітер Брукс, науковий співробітник американського Фонду "Спадщина" у справах національної безпеки. - Це вираження зовнішньої політики президента Путіна, спрямоване на Сполучені Штати".

До кінця серпня США та НАТО планують сформувати групу військових кораблів, які будуть постійно стежити за російськими кораблями в Атлантиці.

Через агресивність Росії військово-морські сили США вирішили відновити свій 2-й флот у місті Норфолк, штат Вірджинія, у травні 2018-го. Розпустили його 2011-го з метою економії.

Російський президент Володимир Путін під час зустрічі у Гельсінкі передав американському лідеру Дональду Трампу низку пропозицій, зокрема, щодо роззброєння.

Зараз ви читаєте новину «Російський ведмідь повернувся - західний флот готує жорстку відповідь Кремлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі