середа, 08 серпня 2018 09:20

Путін зробив Трампу пропозицію щодо ядерної зброї - ЗМІ

Путін зробив Трампу пропозицію щодо ядерної зброї - ЗМІ
Трамп зустрічався з Путіним 16 липня. Фото: АР

Російський президент Володимир Путін під час зустрічі у Гельсінкі передав американському лідеру Дональду Трампу низку пропозицій, зокрема щодо роззброєння.

Про це повідомляє американське видання Politico, яке отримало відповідний документ від причетних до організації зустрічі російських чиновників.

Путін передав Трампу документ під час 2-годинної зустрічі віч-на-віч. Його російськомовна версія має назву "Діалог із питання контролю над озброєннями".

У тексті Москва заявила про готовність продовжити ядерні договори та нормалізувати відносини у сфері контролю над озброєннями. Кремль пропонує на 5 років продовжити підписаний Дмитром Медведєвим і Бараком Обамою договір про стратегічні наступальні озброєння, який обмежує розмір ядерних арсеналів.

Крім того, росіяни пропонують підписати новий договір, який обмежить розміщення озброєння в космосі.

У Білому домі відмовилися коментувати інформацію про передані Трампу пропозиції, однак і не спростували її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп різко відповів на критику його "загравань" із Путіним

16 липня у Гельсінкі відбулася зустріч президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа з главою РФ Володимиром Путіним. Трамп визнав особисту відповідальність Володимира Путіна за втручання РФ в американські вибори 2016-го. Наголосив, що дотримувався такої думки і раніше.

Зараз ви читаєте новину «Путін зробив Трампу пропозицію щодо ядерної зброї - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі