середа, 08 серпня 2018 16:40

Російські військові кораблі помітили біля кордонів Англії

Російські військові кораблі помітили біля кордонів Англії
Російські кораблі помітили неподалік територіальних вод Англії

Російські військові кораблі пройшли протокою Ла-Манш неподалік від територіальних вод Англії.

У вівторок 7 серпня есмінець типу 45 Diamond покинув місце дислокації в порту англійського міста Дувр, щоб простежити за рухом російських військових кораблів "Североморськ" і "Маршал Устинов", пише Metro.

"Команда мого корабля другий раз за це літо здійснила таке супровідне плавання", - сказав камандир корабля Бен Кіт.

Есмінець класу Удалой "Североморськ" і крейсер класу Слава "Маршал Устинов" завершили участь у Днях російського військово-морського флоту і вийшли з порту Санкт-Петербурга.

Есмінець Diamond зустрів їх у судноплавних лініях між Норфолком і континентальною Європою. Англійський корабель пройшов поряд із російськими, щоб засвідчити їм свою присутність.

"Наші кораблі супроводили росіян до Дуврської протоки. Екіпаж Diamond продовжить спостерігати за кораблями, поки вони не вийдуть із зони інтересів Великобританії", - сказали представники Королівського флоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кораблі НАТО не допоможуть проти агресії РФ в Азовському морі - британський полковник

На початку 2018-го фрегат Westminster виходив у море стежити за 2 російськими суднами, які повертались до Балтики після операцій на Близькому Сході. Фрегат St Albans стежив за російським військовим кораблем "Адміралом Горшковим" у січні цього року.

Росія перейшла до нової тактики боротьби проти України та застосовує її в акваторії Азовського моря. Росія вже почала використовувати Керченську протоку для нанесення шкоди Україні, а Кримський міст виявився лише початком, каже голова наглядової ради фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко

Зараз ви читаєте новину «Російські військові кораблі помітили біля кордонів Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі