вівторок, 12 вересня 2023 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Росгвардія вербує колишніх зеків з ПВК "Вагнер"

Росгвардія вербує колишніх зеків з ПВК "Вагнер"
Росгвардія почала наймати на службу колишніх бойовиків ПВК "Вагнер". Фото: eastnews.ua

Колишніх в'язнів, які служили в приватній військовій компанії "Вагнер" вербує Росгвардія.

Це потрібно, щоб підкорити собі залишки найманців та посилити свою роль як внутрішнього органу безпеки, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Деяких "вагнерівців" запросили служити в Росгвардії після проходження серії тестів та атестації. Крім цього, їм необхідно надати документи про офіційне помилування і укладення контрактів із ПВК "Вагнер". Водночас не всі бажаючі змогли пройти перевірку", – стверджують родичі ув'язнених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрапив у немилість Путіна: в ISW з'ясували подальшу долю Суровікіна

Один із військовослужбовців Росгвардії розповів, що його підрозділ відправив колишніх "вагнерівців" охороняти об'єкти на окупованих територіях України.

"Колишніх ув'язнених беруть виключно не на керівні посади і навіть не у середній офіцерський склад", – зазначив він.

Активне вербування Росгвардією колишніх бійців ПВК "Вагнер" заслуговує на увагу на тлі нещодавніх зусиль російського керівництва посилити роль Росгвардії як внутрішнього органу безпеки після збройного повстання Євгена Пригожина, вважають у ISW.

Літак із Євгеном Пригожиним розбився ввечері 23 серпня у Тверській області. У списку пасажирів також були один із його командирів, терорист Дмитро Уткін і топменеджер структур Пригожина Валерій Чекалов.

Через три дні в РФ підтвердили особи пасажирів і повідомили, що вони "відповідають списку, заявленому в польотному листі".

Зараз ви читаєте новину «Росгвардія вербує колишніх зеків з ПВК "Вагнер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі