четвер, 20 червня 2024 21:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Rheinmetall отримав рекордне замовлення на 155-мм снаряди. Їх передадуть Україні

Rheinmetall отримав рекордне замовлення на 155-мм снаряди. Їх передадуть Україні
Rheinmetall оголосив про отримання найбільшого в історії компанії замовлення на 155-мм артилерійські боєприпаси. Фото: rheinmetall.com

Німецький оборонний концерн Rheinmetall оголосив про отримання найбільшого в історії компанії замовлення на 155-мм артилерійські боєприпаси.

Про це повідомила "Європейська правда".

Загальна вартість контракту на постачання боєприпасів складе близько €8,5 млрд.

Контракт був підписаний 20 червня Аннетт Ленігк-Емден, президенткою Федерального відомства Бундесверу з питань обладнання, інформаційних технологій та технічної підтримки (BAAINBw), та представниками Rheinmetall.

Чинний рамковий контракт було значно розширено. Основною метою замовлення є поповнення запасів Бундесверу та його союзників, а також підтримка України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США визначили Україну пріоритетною у поставках зброї в світі

"Постачання планується розпочати на початку 2025 року. Основним покупцем стане Німеччина, яка забезпечить частину поставок в Україну", - повідомив концерн.

У замовленні також беруть участь країни-партнери - Нідерланди, Естонія і Данія.

"Ми раді найбільшому замовленню в новітній історії нашої компанії. Цей великомасштабний рамковий контракт підкреслює провідну роль Rheinmetall як постачальника боєприпасів у Німеччині та наше становище найбільшого у світі виробника артилерійських боєприпасів", - сказав гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер.

Торік президент України Володимир Зеленський зустрівся із делегацією німецького оборонно-промислового концерну Rheinmetall AG і головою концерну Арміном Паппергером. Зеленський подякував провідній оборонній компанії Німеччини, а також усьому німецькому народу за всебічну допомогу й підтримку України у боротьбі проти російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «Rheinmetall отримав рекордне замовлення на 155-мм снаряди. Їх передадуть Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі