вівторок, 19 квітня 2022 15:00

Путін планує зустрітися з представниками великого бізнесу Росії - ЗМІ

Путін планує зустрітися з представниками великого бізнесу Росії - ЗМІ
Путін планує ще одну зустріч з представниками великого бізнесу РФ - ЗМІ. Фото: Getty Images

Президент країни-окупантки Росії Володимир Путін планує зустрітися з власниками та керівниками великого російського бізнесу 20 квітня.

Анонімні джерела зазначили виданню Bloomberg, що жодного порядку денного не оголошували.

Речник президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що Путін надалі проводитиме зустрічі з представниками різних галузей промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські бізнесмени просять не називати їх громадянами РФ

"У понеділок Путін заявив високопосадовцям, що "економічний бліцкриг" Заходу не спрацював, а їхні санкції провалилися", - нагадало агентство.

Видання зауважило, що Путін збирав провідних представників російського бізнесу того ж дня, коли РФ почала війну проти України - 24 лютого. Цю зустріч, яку транслювали по телебачення, використав Євросоюз як привід для запровадження санкцій проти кількох російських олігархів, оскільки вона показала їхню близькість до Путіна.

24 лютого в зустрічі з Путіним у Кремлі взяли участь 37 бізнесменів і топменеджерів приватних і держкомпаній. Серед них - мільярдери Петро Авен, Вагіт Алекперов, Андрій Бокарєв, Володимир Євтушенков, Михайло Гуцерієв, Андрій Мельниченко, Дмитро Пумпянський, Сулейман Керімов, Леонід Міхельсон, Олексій Мордашов та Володимир Потанін.

Від приватного бізнесу також були керуючий директор групи компаній "Яндекс" Тігран Худавердян, гендиректор Ozon Олександр Шульгін та гендиректор VK Володимир Кирієнко. Держкомпанії та банки на зустрічі представляли Герман Греф (Сбер), Андрій Костін (ВТБ), Андрій Акімов (Газпромбанк), Ігор Сєчін (Роснефть) та Олексій Міллер (Газпром).

Усі вони в результаті потрапили до санкційних списків.

Зараз ви читаєте новину «Путін планує зустрітися з представниками великого бізнесу Росії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі