субота, 16 квітня 2022 15:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські бізнесмени просять не називати їх громадянами РФ

Російські бізнесмени просять не називати їх громадянами РФ
Мільярдери, які мають зв'язки з Росією, не хочуть, щоб їх називали росіянами. Фото: ukrinform

Деякі російські бізнесмени останніми місяцями просять не називати їх громадянами Російської Федерації.

Вони посилаються на те, що мають іноземне громадянство. Про це пишуть росЗМІ із посиланням на видання Forbes.

"На тлі зростаючих санкцій проти росіян багато мільярдерів, які мають зв'язки з Росією, дуже не хочуть, щоб їх називали росіянами", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борису Джонсону заборонили в'їзд до Росії

Серед таких бізнесменів називають засновника Telegram Павла Дурова, який живе в Дубаї та підкреслює своє французьке громадянство, а також співзасновника компанії-розробника відеоігор Playrix Ігоря Бухмана, який попросив вказувати його як громадянина Ізраїлю.

Співзасновник цифрового банку Revolut Нік Стронський, який має громадянство Великої Британії та Росії, також просить називати його громадянином Великої Британії.

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон про штрафи за публічне ототожнення дій СРСР та нацистської Німеччини.

Під санкції за цією статтею підпадуть ті, хто "публічно ототожнює мету, рішення та дії керівництва, командування та військовослужбовців СРСР із цілями, рішеннями та діями нацистської Німеччини".

Зараз ви читаєте новину «Російські бізнесмени просять не називати їх громадянами РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі