неділя, 21 січня 2024 08:14

Путін хоче до КНДР "найближчим часом"

Путін хоче до КНДР "найближчим часом"
Російський диктатор Володимир Путін планує відвідати КНДР. Фото: slovoidilo.ua

Російський диктатор Володимир Путін заявив про готовність відвідати Північну Корею найближчим часом.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром закордонних справ КНДР Цой Сон Хі, повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Північнокорейський міністр приїжджала до РФ 15-17 січня на запрошення міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян кличуть в Північну Корею

"Президент Путін ще раз висловив глибоку вдячність за те, що голова державних справ товариш Кім Чен Ин запросив його відвідати Пхеньян у зручний час, також висловив готовність відвідати КНДР найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Раніше прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков сказав, що у Кремлі сподіваються, що візит Путіна до КНДР відбудеться у "недалекому майбутньому". Терміни узгодять дипломатичними каналами.

Північна Корея вже передала Росії приблизно мільйон артилерійських снарядів калібру 122 мм і 152 мм. Нині розвідка збирає інформацію, чи передавав Пхеньян Москві балістичні ракети. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, найактивніші постачання боєприпасів з Північної Кореї до Росії відбувалися в період від вересня до листопада 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче до КНДР "найближчим часом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі