субота, 20 січня 2024 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки КНДР постачає Росії боєприпасів: ГУР назвало тип та приблизну кількість

Скільки КНДР постачає Росії боєприпасів: ГУР назвало тип та приблизну кількість
Найактивніші постачання боєприпасів з Північної Кореї до Росії відбувалися в період від вересня до листопада 2023 року. Фото: Flickr

Північна Корея вже передала Росії приблизно мільйон артилерійських снарядів калібру 122 мм і 152 мм.

Наразі розвідка збирає інформацію, чи передавав Пхеньян Москві балістичні ракети. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Скібіцький повідомив, що найактивніші постачання боєприпасів з Північної Кореї до Росії відбувалися в період від вересня до листопада 2023 року. Основний боєприпас, який постачається росіянам з КНДР, - це 122 мм і 152 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КНДР зробили заяву щодо постачання ракет Росії

"За нашими оцінками, йдеться приблизно про один мільйон таких артилерійських боєприпасів, які були поставлені до Російської Федерації. Це якраз той дефіцит, який має Москва по снарядах, і не може покрити за рахунок власного виробництва", - розповів представник ГУР.

Скібіцький також прокоментував заяви Білого дому, що Росія начебто отримала балістичні ракети від КНДР, які двічі запускала по Україні.

"Ми збираємо всю інформацію, яка є на сьогодні - про те, що постачається з Північної Кореї. Будуть підтверджені дані - тоді будемо говорити", - сказав представник ГУР.

Російська Федерація зараз виробляє близько 115-130 стратегічних ракет плюс 100-115 ракет оперативно-тактичного класу.

За останні місяці виробництво не збільшилося, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький.

Росія багато втратила саме за рахунок того, що її підприємства, які займались постачанням комплектуючих, перебувають під міжнародними санкціями.

Зараз ви читаєте новину «Скільки КНДР постачає Росії боєприпасів: ГУР назвало тип та приблизну кількість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі