понеділок, 15 січня 2024 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка підрахувала, скільки ракет на місяць виробляє РФ

Розвідка підрахувала, скільки ракет на місяць виробляє РФ
Росіяни намагаються тримати певний стратегічний резерв. Фото: росЗМІ

Російська Федерація зараз виробляє близько 115-130 стратегічних ракет плюс 100-115 ракет оперативно-тактичного класу.

За останні місяці виробництво не збільшилося, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький, передає "РБК-Україна".

"Окупанти не змогли суттєво наростити ці обсяги. Максимальні показники можуть відрізнятися в залежності від місяця. Рівень виробництва залежить від завантаження потужностей, від комплектуючих, адже дуже багато деталей - у тих же Х-101, "Кинжала", "Калібра" - іноземного виробництва", - сказав він.

Росія багато втратила саме за рахунок того, що її підприємства, які займались постачанням комплектуючих, перебувають під міжнародними санкціями.

"Аналогами РФ не може покрити власні потреби. Знову ж таки, наприклад, у грудні вони взагалі не виробляли деякі види ракет. Був нульовий показник - як плановий, так і фактичний", - додав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУР з'ясувало, скільки боєприпасів КНДР передала росіянам

Зараз росіяни намагаються тримати певний стратегічний резерв. Як правило, це близько 30% від тих запасів, що має Москва.

"Із середини вересня росіяни не застосовували ні Х-101, ні "Калібр". Відбувалося накопичення цих ракет. До того ж ми чітко розуміємо, що все вироблене відразу поставляється на поле бою. Якщо говорити про випущені крилаті ракети, то під час атак фіксувались вироби III, IV кварталу випуску. Це вкотре свідчить про те, що в них запаси не дуже великі, і те, що виробляється, відразу застосовується проти нашої держави", - зазначив представник ГУР.

Виробництво залежить від типу ракети. Вся лінійка - Х-31, Х-35, Х-29, Х-59 - виробляється здебільшого з російських комплектуючих.

"Ракети Х-31 і Х-59 спрямовані насамперед на засоби протиповітряної оборони, на наші радіолокаційні станції, які необхідно уразити ворогу перед або під час нанесення масованих ударів. На жаль, вони мають можливість виробляти 100-115 ракет саме цього оперативно-тактичного класу", - пояснив він.

Росія намагається збільшити виробництво зброї та боєприпасів, однак стикається з низкою проблем. Усе озброєння, яке нині виробляє РФ, відразу відправляється на фронт.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка підрахувала, скільки ракет на місяць виробляє РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі