понеділок, 26 червня 2023 11:19

Пригожин досі лишається під слідством у справі про заколот – росЗМІ

Пригожин досі лишається під слідством у справі про заколот – росЗМІ
Ватажкові "вагнерівців" все ще загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі. Фото: eastnews.ua

У Російській Федерації не закрили кримінальну справу проти засновника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина.

ФСБ Росії продовжує розслідувати справу про заколот, пише російське видання "Коммерсант".

"На ранок 26 червня кримінальну справу про організацію збройного заколоту, головним фігурантом якої став засновник ПВК "Вагнер", не припинили. Її продовжує розслідувати слідче управління ФСБ РФ", – ідеться у матеріалі.

Таким чином ватажкові "вагнерівців" все ще загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі. І це тільки за статтею про заколот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін вразливий як ніколи" – генерал США заявив, що влада РФ похитнулася

Справу проти Пригожина порушили 23 червня. Про нібито припинення кримінального переслідування оголосили після переговорів із ним диктатора Білорусі.

Водночас джерело видання у наглядовому відомстві повідомило, що постанову про порушення кримінальної справи поки що не скасували. Відтак розслідування заколоту триває. Для ухвалення іншого рішення нібито минуло занадто мало часу.

24 червня Пригожин з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

У Росії раніше повідомляли, що нібито закриють кримінальну справу проти нього.

Він "піде в Білорусь", сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. Чим Пригожин займатиметься у Білорусі, речник Кремля не знає.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин досі лишається під слідством у справі про заколот – росЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі