вівторок, 28 грудня 2021 10:48

Посадка легендарної української "Мрії" в туман потрапила на відео: дивовижні кадри

Посадка легендарної української "Мрії" в туман потрапила на відео: дивовижні кадри
Посадка Ан-225 "Мрія" у сильний туман в аеропорту Лінц. Фото: скріншот з відео

Командир екіпажа літака Ан-225 "Мрія" Дмитро Антонов показав посадку авіалайнера в сильний туман майже за нульової видимості.

Туманне приземлення відбулося 8 грудня в австрійському аеропорту Лінц, пише avianews.com.

"Погода жахлива. Той справжнісінький мінімум, із яким льотчик має впоратися. Напевно, через об'єктив фотоапарата це має ще страшніший вигляд. Але диспетчер нам підтвердила, що параметри відповідали, навіть були вищими за потрібний для нашого літака", - зазначив Антонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії вертоліт здійснив аварійну посадку й зник

Пілоти заходили на посадку за приладами, і вогні злітно-посадкової смуги з'явилися лише після зниження до висоти 60 м.

За словами командира Анохіна, такі посадки - випробування для екіпажа й літака.

"Усі члени екіпажа мають працювати злагоджено, а системи літака - бездоганно. Наші екіпажі регулярно проходять тренування та перевірки, тому для нас це звичайна робота", - додав командир екіпажа.

Приземлення в погану погоду можливі, якщо необхідне обладнання мають смуга аеропорту й літак, а екіпаж натренований для заходження в погану видимість. Радіонавігаційне обладнання смуги відправляє сигнали в літак і дозволяє пілотам направити повітряне судно в потрібному напрямку за нульовіої видимості.

Спеціальні світлові доріжки ставлять за кількасот метрів до торця смуги. Якщо за досягнення мінімальної висоти вони помітні, посадку можна продовжувати. Це означає, що навігаційне обладнання працює правильно й пілоти мають ще одне підтвердження про правильність напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Посадка легендарної української "Мрії" в туман потрапила на відео: дивовижні кадри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі