четвер, 18 серпня 2022 14:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Попри зусилля РФ: Словаччина запевнила, що й надалі постачатиме зброю Україні

Попри зусилля РФ: Словаччина запевнила, що й надалі постачатиме зброю Україні
Словаччина запевнила, що й надалі постачатиме зброю Україні. Фото: pixabay.com

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що уряд країни не припинятиме військову підтримку України.

До такого рішення в країні дійшли, незважаючи на зусилля Російської Федерації вплинути на думку громадян Словаччини з цього приводу. Про це передає EuroNews.

За словами Надя, невисокі показники підтримки словаками урядової ініціативи підтримки України пов'язані з активністю в країні пропаганди РФ. Країна-агресорка докладає значних зусиль, щоб заблокувати процес передачі озброєння Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція може виробляти зброю для України

"Російська пропаганда робить усе можливе, аби змінити настрої населення, щоб зупинити або заблокувати подальшу передачу військової техніки Україні. Але уряд, безумовно, вирішив продовжувати цей процес. Тому що нам потрібно допомагати українцям – вони на це заслуговують. І ми дуже добре розуміємо, що таке окупація", – сказав міністр оборони Словаччини.

Видання додало, що згідно з дослідженнями аналітичного центру GLOBSEC, лише половина словаків підтримують ініціативу з продажу Братиславою свого парку винищувачів Україні.

Словаччина передала Україні перші чотири самохідні артилерійські установки Zuzana 2. САУ вже перебувають в українських військових. Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив прибуття САУ.

САУ Zuzana 2 є модернізацією попередньої версії Zuzana калібру 155 мм. 2018 року армія Словаччини закупила 25 артустановок. Їх передали в армію 2021-го для заміни попереднього покоління.

Артустановка завдяки стволу завдовжки 52 калібри здатна стріляти на максимальну дистанцію до 41 км. Башта САУ здатна розвертатися на 360 градусів. Для її обслуговування необхідно три людини, а в попередній модифікації – чотири.

Гаубиця має автомат заряджання, що дозволяє вести вогонь у режимі MRSI – кілька ракет влучають в одну ціль одночасно.

Зараз ви читаєте новину «Попри зусилля РФ: Словаччина запевнила, що й надалі постачатиме зброю Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі