субота, 24 лютого 2024 06:38

Пентагон закликав Конгрес США якнайшвидше підтримати допомогу Україні

Пентагон закликав Конгрес США якнайшвидше підтримати допомогу Україні
Глава Пентагону Ллойд Остін звернувся до Конгресу. Фото: gettyimages.com

Міністр оборони США Ллойд Остін звернувся до Конгресу із закликом якнайшвидше підтримати законопроєкт про допомогу Україні.

За його словами, попереду на Україну чекає важка боротьба. Про це йдеться у заяві глави Пентагону з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Я закликаю членів Конгресу діяти швидко, щоб ухвалити законопроєкт про національну безпеку, щоб переконатися, що українські війська мають те, що їм потрібно, для захисту своєї країни та своїх громадян від жорстокості Росії, і щоб надіслати рішуче повідомлення США про незмінну прихильність свободі в Україні", - зазначив Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг визнав, що Україні не хотіли давати зброю для оборони

Він також наголосив, що війна Росії загрожує не лише Європі, але й країнам за її межами.

"Ми повинні продовжувати бути відвертими з американським народом щодо того, що стоїть на кону в Україні. Війна Кремля становить пряму загрозу безпеці в Європі та за її межами. Світ стане небезпечнішим, якщо Путін і його однодумці-автократи вирішать, що вони можуть стерти демократію з карти світу та змусити вільних людей жити в страху", - додав Остін.

Глава Пентагону також зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну країни міжнародної коаліції виділили понад $87 млрд безпекової допомоги.

Палата представників Сполучених Штатів Америки вирішила піти на перерву до 28 лютого. При цьому законопроєкт щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню так і не був проголосований.

Президент США Джо Байден різко висловився щодо цієї двотижневої перерви. За його словами, "нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута".

Зараз ви читаєте новину «Пентагон закликав Конгрес США якнайшвидше підтримати допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі